Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia kepada pengunjung blog......dikesempatan ini kami ingin mengalu-alukan kehadiran semua pengunjung blog, tuan/puan/dato'/datin tak kira samada pengusaha cendawan maupun bukan pengusaha cendawan. Proses pembelajaran serta menambah ilmu tidak pernah terhenti sehingga ke akhir hayat kita untuk seseorang itu terus cemerlang, gemilang dan terbilang. Blog ini diwujudkan agar semua orang mampu mengenali dan berkenalan dengan koperasi ini. Jaringan perniagaan bebas tanpa sekatan dan bersih dari anasir jahat hasad, dengki dan khianat adalah suatu matlamat perjuangan perniagaan kita semua. Insyaallah...Koperasi Usahawan Cendawan Pulau Pinang meletakkan impian agar bidang pertanian mampu menjadi penyumbang faktor ekonomi yang utama di suatu masa nanti. Koperasi mengharapkan agar gerakan ini mampu bersama-sama di dalam gerakan koperasi negara untuk menyumbang ke dalam KDNK kita. Ucapan terima kasih yang tidak terhingga untuk Jabatan Pertanian Pulau Pinang, pihak Suruhanjaya Koperasi, serta lain-lain agensi, individu yang terlibat yang telah menjadi badan penyelaras serta penggerak serta pencetus impian ini menjadi realitiKeuntungan bukanlah satu-satunya matlamat mutlak perjuangan koperasi namun ianya suatu tuntutan jika koperasi ingin terus cemerlang dalam gerakan. Koperasi tidak mensasarkan keuntungan yang besar untuk tahun pertama namun syabas untuk semua yang terlibat kerana gerakan aktiviti yang berterusan memperlihatkan kesungguhan meskipun tanpa sebarang dana permulaan yang besar. Koperasi kini akan akan memberi tumpuan perhatian terhadap proses transformasi petani/pengusaha tradisional kepada komersial serta merubah pandangan serta persepsi pengusaha di dalam hala tuju projek ini.Harapan kami agar usahasama diantara pengusaha cendawan baru dan lama serta juga semua bloggers yang lain akan dapat menghasilkan satu jaringan usahasama yang lebih mantap lagi nanti dimasa depan dalam memajukan industri cendawan ini.Insyaallah


Ikhlas dari Pengerusi KUCPP

Wednesday, February 9, 2011

KURSUS ASAS TANAMAN CENDAWAN KE - 3 & 4 ANJURAN KUCPP 2011

KURSUS ASAS TANAMAN CENDAWAN

Anjuran Koperasi Usahawan Cendawan P.Pinang Berhad
dengan dikawal selia oleh pihak Jabatan Pertanian.

TARIKH : 05/03/2011 (SABTU) & 13/03/2011 (AHAD)

TEMPAT : DI DEWAN HOMESTAY KEDA, RELAU, SG. BAKAP

MASA : 8.00 am - 8.30 am PENDAFTARAN.
MASA KURSUS : 9.00am hingga 5.00pm

PERHATIAN:

  1. Bayaran Yuran kursus RM 150 seorng.
  2. Kursus diadakan satu hari penuh sahaja.
  3. Penceramah & Tenaga Pelatih adalah daripada pengusaha cendawan sendiri.
  4. Lawatan ke rumah cendawan. Belajar teknik-teknik penanaman & ketahui potensi industri tanaman cendawan. Ketahui faktor kegagalan pengusaha serta berkongsi pengalaman bersama pengusaha.
  5. Tempat kursus yang selesa (berhawa dingin) dengan latihan teori 30% dan praktikal serta perbincangan sebanyak 70%.
  6. Kami menyediakan sijil, makan & minum, nota & sampel bongkah.

Sesiapa yang berminat sila hubungi En. Abdul Hadi (120-4516784) atau Cik Rohana (012-4916018). Tempat adalah terhad. sila buat bayaran dipositkan RM50 ke (Akaun No : 557090 307837) MayBank. Selepas buat bayaran sila SMS Nama, No. I/C, Alamat & No. Tel. sila bawa bersama slip bank sekali sewaktu pendaftaran untuk pengesahan.

"PERTANIAN ADALAH SATU PERNIAGAAN"

No comments:

Post a Comment