Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia kepada pengunjung blog......dikesempatan ini kami ingin mengalu-alukan kehadiran semua pengunjung blog, tuan/puan/dato'/datin tak kira samada pengusaha cendawan maupun bukan pengusaha cendawan. Proses pembelajaran serta menambah ilmu tidak pernah terhenti sehingga ke akhir hayat kita untuk seseorang itu terus cemerlang, gemilang dan terbilang. Blog ini diwujudkan agar semua orang mampu mengenali dan berkenalan dengan koperasi ini. Jaringan perniagaan bebas tanpa sekatan dan bersih dari anasir jahat hasad, dengki dan khianat adalah suatu matlamat perjuangan perniagaan kita semua. Insyaallah...Koperasi Usahawan Cendawan Pulau Pinang meletakkan impian agar bidang pertanian mampu menjadi penyumbang faktor ekonomi yang utama di suatu masa nanti. Koperasi mengharapkan agar gerakan ini mampu bersama-sama di dalam gerakan koperasi negara untuk menyumbang ke dalam KDNK kita. Ucapan terima kasih yang tidak terhingga untuk Jabatan Pertanian Pulau Pinang, pihak Suruhanjaya Koperasi, serta lain-lain agensi, individu yang terlibat yang telah menjadi badan penyelaras serta penggerak serta pencetus impian ini menjadi realitiKeuntungan bukanlah satu-satunya matlamat mutlak perjuangan koperasi namun ianya suatu tuntutan jika koperasi ingin terus cemerlang dalam gerakan. Koperasi tidak mensasarkan keuntungan yang besar untuk tahun pertama namun syabas untuk semua yang terlibat kerana gerakan aktiviti yang berterusan memperlihatkan kesungguhan meskipun tanpa sebarang dana permulaan yang besar. Koperasi kini akan akan memberi tumpuan perhatian terhadap proses transformasi petani/pengusaha tradisional kepada komersial serta merubah pandangan serta persepsi pengusaha di dalam hala tuju projek ini.Harapan kami agar usahasama diantara pengusaha cendawan baru dan lama serta juga semua bloggers yang lain akan dapat menghasilkan satu jaringan usahasama yang lebih mantap lagi nanti dimasa depan dalam memajukan industri cendawan ini.Insyaallah


Ikhlas dari Pengerusi KUCPP

Sunday, May 23, 2010

Lagi Peluang Tambah Pendapatan Untuk Ahli Koperasi

Peluang dibuka untuk semua ahli koperasi yang mengusahakan projek cendawan secara kecil-kecilan dan tidak mempunyai pasaran tetap. Jangan risau!!!! koperasi akan membantu anda..agak klau jual cendawan 2kg x berbaloi utk harga minyak ...jadikan cendawan anda produk hiliran.

Koperasi membuka peluang hanya kepada yang betul-betul berminat. Cendawan anda tukar menjadi cendawan goreng tempura.......dan terus bekalkan kepada koperasi. Peluang ini lebih diutamakan untuk ahli koperasi di lokasi SPS dan SPT.

Kursus memasak akan diberikan dengan kos yang cukup minima iaitu RM70/= untuk seorang. Ahli yang berminat akan disenarai pendekkan serta dipanggil untuk memaklumkan syarat-syaratnya.

Anda berminat sila berhubung dengan pihak koperasi segera...En. Abdul Hadi (019-3785532) atau Pn.Fatimah (019-4728214).

No comments:

Post a Comment