Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia kepada pengunjung blog......dikesempatan ini kami ingin mengalu-alukan kehadiran semua pengunjung blog, tuan/puan/dato'/datin tak kira samada pengusaha cendawan maupun bukan pengusaha cendawan. Proses pembelajaran serta menambah ilmu tidak pernah terhenti sehingga ke akhir hayat kita untuk seseorang itu terus cemerlang, gemilang dan terbilang. Blog ini diwujudkan agar semua orang mampu mengenali dan berkenalan dengan koperasi ini. Jaringan perniagaan bebas tanpa sekatan dan bersih dari anasir jahat hasad, dengki dan khianat adalah suatu matlamat perjuangan perniagaan kita semua. Insyaallah...Koperasi Usahawan Cendawan Pulau Pinang meletakkan impian agar bidang pertanian mampu menjadi penyumbang faktor ekonomi yang utama di suatu masa nanti. Koperasi mengharapkan agar gerakan ini mampu bersama-sama di dalam gerakan koperasi negara untuk menyumbang ke dalam KDNK kita. Ucapan terima kasih yang tidak terhingga untuk Jabatan Pertanian Pulau Pinang, pihak Suruhanjaya Koperasi, serta lain-lain agensi, individu yang terlibat yang telah menjadi badan penyelaras serta penggerak serta pencetus impian ini menjadi realitiKeuntungan bukanlah satu-satunya matlamat mutlak perjuangan koperasi namun ianya suatu tuntutan jika koperasi ingin terus cemerlang dalam gerakan. Koperasi tidak mensasarkan keuntungan yang besar untuk tahun pertama namun syabas untuk semua yang terlibat kerana gerakan aktiviti yang berterusan memperlihatkan kesungguhan meskipun tanpa sebarang dana permulaan yang besar. Koperasi kini akan akan memberi tumpuan perhatian terhadap proses transformasi petani/pengusaha tradisional kepada komersial serta merubah pandangan serta persepsi pengusaha di dalam hala tuju projek ini.Harapan kami agar usahasama diantara pengusaha cendawan baru dan lama serta juga semua bloggers yang lain akan dapat menghasilkan satu jaringan usahasama yang lebih mantap lagi nanti dimasa depan dalam memajukan industri cendawan ini.Insyaallah


Ikhlas dari Pengerusi KUCPP

Thursday, March 18, 2010

Update Mesyuarat Kali Ke Tiga ALP pada 7/3/2010

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, mesyuarat ALP yang ke 3 telah berlangsung di kilang sos cendawan kak fyfy. Majlis mesyuarat kali ini dipengerusikan oleh Timbalan Pengerusi Koperasi En. Rahim dengan jayanya. Maaf kerana lambat utk upload gambar ini asyik lupa ja..

Terima kasih kepada En Rahim dan isteri yang telah membuat kenduri tembikai...hehehe
lain kali kalau ada bawak la lagi...hehehe.. Begitu juga dengan Kak Fify yang masak bubur kacang ...wah sedap nye.

Terima kasih juga pada kak fyfy yang telah sudi memberi kebenaran utk ALP mengadakan mesyuarat di tempat kak Fyfy, berapa bayaran sewanya?? hehehe.......juga terima kasih diatas jamuan dan minuman yang disediakan....moga murah rezki kak fyfy dan bisnes bertambah maju.


En. Adi Safrin (ALP kwsn Pulau Pinang) sedang memberikan penerangan dan pandangan tentang pemasaran secara global ke peringkat antarabangsa. Suatu perkongsian maklumat yang sangat bernas dan bernilai.


Aii...nape sume orang macam susah hati je....x pe. Ini baru peringkat permulaan mesti nampak lebih susah dari yang dijangkakan. Insyaallah..kalau kita bersatu hati kita boleh berjaya.


Wah..nampak serius je..Puan Pengerusi yang memperkatakan sesuatu tentang proses transformasi pengusaha cendawan yang tradisional kepada commercial.

No comments:

Post a Comment