Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia kepada pengunjung blog......dikesempatan ini kami ingin mengalu-alukan kehadiran semua pengunjung blog, tuan/puan/dato'/datin tak kira samada pengusaha cendawan maupun bukan pengusaha cendawan. Proses pembelajaran serta menambah ilmu tidak pernah terhenti sehingga ke akhir hayat kita untuk seseorang itu terus cemerlang, gemilang dan terbilang. Blog ini diwujudkan agar semua orang mampu mengenali dan berkenalan dengan koperasi ini. Jaringan perniagaan bebas tanpa sekatan dan bersih dari anasir jahat hasad, dengki dan khianat adalah suatu matlamat perjuangan perniagaan kita semua. Insyaallah...Koperasi Usahawan Cendawan Pulau Pinang meletakkan impian agar bidang pertanian mampu menjadi penyumbang faktor ekonomi yang utama di suatu masa nanti. Koperasi mengharapkan agar gerakan ini mampu bersama-sama di dalam gerakan koperasi negara untuk menyumbang ke dalam KDNK kita. Ucapan terima kasih yang tidak terhingga untuk Jabatan Pertanian Pulau Pinang, pihak Suruhanjaya Koperasi, serta lain-lain agensi, individu yang terlibat yang telah menjadi badan penyelaras serta penggerak serta pencetus impian ini menjadi realitiKeuntungan bukanlah satu-satunya matlamat mutlak perjuangan koperasi namun ianya suatu tuntutan jika koperasi ingin terus cemerlang dalam gerakan. Koperasi tidak mensasarkan keuntungan yang besar untuk tahun pertama namun syabas untuk semua yang terlibat kerana gerakan aktiviti yang berterusan memperlihatkan kesungguhan meskipun tanpa sebarang dana permulaan yang besar. Koperasi kini akan akan memberi tumpuan perhatian terhadap proses transformasi petani/pengusaha tradisional kepada komersial serta merubah pandangan serta persepsi pengusaha di dalam hala tuju projek ini.Harapan kami agar usahasama diantara pengusaha cendawan baru dan lama serta juga semua bloggers yang lain akan dapat menghasilkan satu jaringan usahasama yang lebih mantap lagi nanti dimasa depan dalam memajukan industri cendawan ini.Insyaallah


Ikhlas dari Pengerusi KUCPP

Saturday, July 24, 2010

KLINIK USAHAWAN CENDAWAN 2010

KEPADA SEMUA USAHAWAN CENDAWAN ATAUPUN MANA-MANA IDIVIDU YANG BERMINAT , PIHAK MARDI INGIN MENJEMPUT ANDA KE KURSUS SINGKAT PENGURUSAN CENDAWAN DAN PENDEDAHAN KEPADA PENYEDIAAN BENIH CENDAWAN YANG AKAN DIADAKAN PADA BUTIRAN SEPERTI BERIKUT :

Tarikh : 06Ogos 2010 (Jumaat)
Masa : 08.45am hingga 12.00pm
Lokasi : Dewan Setanjung, MARDI Seberang Perai
Sijil Penyertaan akan di berikan kepada peserta

Semua pengusaha dijemput hadir untuk berkongsi sebarang permasaalahan di dalam projek penanaman serta berkongsi teknologi dengan pihak MARDI. Satu peluang keemasan untuk ahli koperasi bagi menimba ilmu. Ingat Modal Insan adalah jaminan kecemerlangan.

No comments:

Post a Comment